Douglas Murray Eco Architect

Douglas Murray Eco Architect

Coigach Community Centre, Achiltibuie



The community centre, which replaced a very small and dilapidated timber shed, was completed and handed over in March 1999. The design of the Centre, incorporating a large multi-purpose performance hall, kitchen, office, IT room, lounge with a wonderful view across to The Summer Isles, doctor's surgery, storage and toilets, took place before I entered into the present ecological stage in my career. It has, however, been much praised over the years and emulated on more than one occasion I understand, and has given space to the community for all sorts of social and artistic activities.

The entrance lobby, with generous patent glazing set in the high roof allowing light to pour into the heart of the building, is a particular favourite space of mine.